Iskrivi Smeh na ustih vseh

Kulturni center Lojze Bratuž in Zveza slovenske katoliške prosvete prirejata niz veseloiger ljubiteljskih odrov imenovano Iskrivi smeh na ustih vseh, ki se odvijajo v veliki dvorani Kulturnega centra Lojze Bratuž v januarju in februarju.

Dogodek so prvič priredili leta 1998 in daje možnost vsem slovenskim amaterskim dramskim družinam, da se iskažejo na odru Kulturnega centra Lojze Bratuž.

Izkrivi smeh na ustih useh ima za našo Zvezo pomombno vlogo saj dolgoletno gledališko delovanje je obrodilo bogate sadove in iz leta v leto se kakovost predstav dviguje. Zavedamo se, da ima tako delovanje ob razveseljivem izboljšanju kakovosti še drugo vlogo, posebej za najmlajše igralce, in sicer jezikovno saj z vajami in nastopi usmerja namreč mlade ter jih na igriv način uči slovenščine in pravilne izgovarjave.

V okviru niza Iskrivi smeh na ustih vseh prirejata Zveza slovenske katoliške prosvete iz Gorice in Slovenska prosveta iz Trsta nagrajevanje natečaja Mladi oder, ki je namenjeno predvsem mladim igralcem, ki so se izkazali v preteklem letu.